Autonomous Vehicle Control Engineer MSc képzés indítása a BME-n

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

A BME megindította Autonomous Vehicle Control Engineer MSc szakának akkreditációját: a képzés tanterve ipari partnerekkel közösen került kialakításra, összhangban az ELTE Informatikai Karán indítandó Computer Science for Autonomous Driving MSc szak tantervével.

A nemzetközi trendek hatására és a hazai járműipari fejlesztő cégek ösztönzésére a BME és az  ELTE két mesterszakot (MSc) indítanak. A BME-n Autonomous Vehicle Control Engineer néven, az ELTE-n Computer Science for Autonomous Driving néven.

A felsőoktatási trendek vizsgálata rámutat arra, hogy a vezető külföldi műszaki felsőoktatási intézmények esetében az autonóm járművek mesterképzés szintű oktatása kiemelt jelentőséggel bír. A képzések leírásában megtalálható az a jól felismert ipari igény, amely az általunk is indítani kívánt mesterszak megalapozását is adja. Nevezetesen a különböző közlekedési ágazatok folyamatos fejlődése az autonóm működés irányába. A tervezett mesterképzésnek döntő szerepe van az intelligens környezet, a jármű és az irányítás területén felhalmozott tudás átadásában.

 

A képzés akkreditációja folyamatban van, tervezett indítása 2018. február, részleteiről folyamatosan tájékoztatjuk az érdeklődőket honlapunkon.

 

A képzés tervezett tanterve: