A BME Formula Racing Team 2010-es évének összefoglalója

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

A 2010-es versenyév FRT munkájának, eredményeinek összefoglalóját itt olvashatják:

 

"A 2010-es versenyévre készülést 2009. augusztus végén tagtoborzással kezdtük: ennek keretében többször kiállítottunk az Egyetem K épületében, valamint az Egyetemi Napok alatt a Kar sátránál. A Hungexpon rendezett Automobil 2009 kiállítás 3 napján mindkét elkészült versenyautónkkal és új plakátokkal rendeztük be a standot. Az őszi Műegyetemi Állásbörzén is - immár hagyományosan - megjelent a csapat, ahol ismét nagy érdeklődéssel fordultak hozzánk a látogatók. Novemberben a TDK konferencián a Közlekedésmérnöki Karon, valamint a Gépészmérnöki Karon egyaránt képviseltette magát a csapat; előbbin külön versenyautó szekció alakult Formula Student témában készült dolgozatokhoz. Január elejére elkészült, a 2010-es autó tervei alapján egy valós méretű vázmakett, amely megkönnyítette az autó szerkezetének szimulációját a részegységek tervezését.

Tavaszra a motor is mérőpadra kerülhetett. A Jendrassik György Hőtechnikai Laborban az eredeti vezérléssel határoztuk meg a motor teljesítményét. Márciusban véglegesítve lett a váz kialakítása, melyet a Silverstone-i verseny szervezőinek már ekkor le kellett adni.

Tavasszal Sincroll és ProEngineer előadásokon vett részt a csapat, amely hasznos ismereteket jelent a csapattagoknak a tervezésnél. Még márciusban elkészültek az autó lehetséges ütközéscsillapítói – szintén a szabálykönyvből kifolyólag –, amiket a TÜV Nord-nál sikeresen le is teszteltünk. Áprilisra megalakult a Közlekedésmérnöki Kar Közlekedésmérnöki Szakkollégiuma.

 

Májusban elkezdődött új támogatónk, a Claas Hungária Kft. törökszentmiklósi gyárában a váz gyártása, április utolsó hétvégéjén pedig a Challenge24 nemzetközi programozóverseny budapesti döntőjén tartott rövid előadást a csapat. Egy héttel később Egerben, a Nemzetközi Pneumobil Versenyen állítottunk ki, ahol a csapat rövid bemutatóját nagy siker övezte. A csapatunk másik szponzora, az S&T Consulting Hungary Kft. meghívására szakmai napjukra látogattunk el május közepén, ahol előadást tartott Dr. Palkovics László, csapatunk egyik legfőbb támogatójának a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. –nek a kutatási és stratégiafejlesztési igazgatója, valamint bemutatta ProEngineer környezetben készült új terveit a csapat is.

 

 

 

Jelenleg gőzerővel folyik a versenyautó minden alkatrészének végleges beszerzése és gyártása, hogy a következő hetekben elkészülhessen a 2010-es versenyautó!"

 

További részletek: http://frt.bme.hu/