Dr. Takács János átvette a József Nádor Emlékérmet

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

„ÉRDEMEIK ALAPJÁN KIVÍVTÁK EGYETEMÜNK ELISMERÉSÉT”

A Műegyetem stratégiai döntéshozó testületének ünnepi ülésén a negyedik napirendi pont keretében a Műegyetem legrangosabb kitüntetését, a József Nádor Emlékérmet adták át. Idén a Szenátus 4 jelöltnek ítélte oda az elismerést. József Nádor Emlékéremmel azokat a személyeket díjazza a Szenátus, akiket kimagasló oktató-nevelő és tudományos munkájuk, az egyetem jó hírének növelése érdekében kifejtett tevékenységük erre érdemessé tette. Ezen túl az igazgatásban, a gazdálkodásban, az üzemeltetésben vagy más egyetemi munkaterületen nyújtott kimagasló teljesítményükkel elősegítették a BME fejlődését.

A díjat Józsa János rektor nyújtotta át Takács Jánosnak, a KJK Gépjárműtechnológia Tanszék egyetemi tanárának (Varga István, a Közlekedési és Járműmérnöki Kar dékánja előterjesztésére).

Takács János a karán az elmúlt évtizedek során végzett kimagasló oktató-nevelő tevékenységével, tudományos teljesítményével, és az utánpótlás nevelésében végzett munkájával segítette a mindennapi életet. Az oktatási-tudományos egységek vezetésében betöltött szerepeivel, az oktatói és tudományos profilú bizottságokban, illetve a tudományos szervező és közéleti tevékenységben való részvételével jelentős mértékben hozzájárult az egyetem jó hírének növeléséhez. (a hivatalos laudáció nyomán)

TakacsJanos-JozsefNadorEmlekerem

2018. május 26.