Prof. Dr. Palkovics László a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje polgári tagozat kitüntetést vehette át

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

Műegyetemi oktatókat és dolgozókat tüntettek ki a nemzeti ünnepen

 

A BME hat munkatársa részesült állami kitüntetésben, illetve miniszteri elismerésben augusztus 20-án.


Magyar Érdemrend Tisztikeresztje polgári tagozat kitüntetést vehette át Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter javaslata alapján Palkovics László, a Gépjárművek és Járműgyártás Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára a járműiparban elért kiemelkedő kutatási eredményei, valamint példaértékű iskolateremtő tevékenységének elismeréseként.

Magyar Érdemrend Középkeresztje kitüntetésben részesült Bokor József, a Közlekedés- és Járműirányítási Tanszék egyetemi tanára a rendszer- és irányításelmélet területén végzett, nemzetközi szinten is kiemelkedő kutatási eredményei, valamint oktató- és tudományszervező tevékenységéért. A díjat a felterjesztő Pálinkás József, az MTA elnöke adta át.

Magyar Érdemrend Tisztikeresztje polgári tagozat kitüntetésben részesült Kalaus György, az MTA doktora, a BME professor emeritusa, a Szerves Kémia és Technológia Tanszék oktatója több évtizedes, az alkaloidkémia területén elért, nemzetközileg is számon tartott tudományos eredményeiért, kiemelkedő oktatói, publikációs és szakmai, közéleti tevékenysége elismeréseként.

Magyar Érdemrend Tisztikeresztje polgári tagozat kitüntetést vehette át Petz Dénes, az MTA doktora, a BME Természettudományi Kara Analízis Tanszékének egyetemi tanára a kvantumelmélet matematikai megalapozásában végzett úttörő munkásságáért, a BME Matematikai Intézetének fejlesztésében és a szakmai utánpótlás nevelésében játszott kiemelkedő szerepéért.

A könyvtári szakterületen hosszabb időn át végzett kiemelkedő teljesítményének elismeréseként Szinnyei József-díjat kapott Fonyó Istvánné, a BME OMIKK nyugalmazott főigazgatója.

A felsőoktatás területén végzett kiemelkedő munkájáért Trefort Ágoston-díjat kapott Sziráki Zsuzsanna, a BME Gépészmérnöki Kar Dékáni Hivatal főtanácsos ügyvivő szakértője, csoportvezetője.

 

A Prof. Dr. Palkovics Lászlóval készített interjú az alábbi linken olvasható:

http://www.bme.hu/hirek/20130830/egy_ilyen_rangos_kituntetes_mindig_egy_alkoto_kozosseg_osszmunkaja

Forrás: www.bme.hu